La Recreació Històrica sobre la resistència de Cardona arriba aquest divendres i dissabte al vespre

Última revisió 15-09-2021 13:23
14/09/2021

Tindrà lloc a les 21:00 hores, a la Col·legiata de Sant Vicenç

Els propers 17 i 18 de setembre tindrà lloc a la Col·legiata de Sant Vicenç del Castell de Cardona, la representació de l'espectacle teatral "Viurem lliures o morirem", a càrrec de la companyia de teatre El Traspunt i de l'Orquestra 18 de Setembre. Es tracta d'una combinació de teatre, música en directe i vídeo per narrar els fets de la Guerra de Successió a Cardona: el setge de 1711 i la capitulació el 18 de setembre de 1714. El text és de Jordi Santasusagna i la música de Xavier Ventosa.

L'espectacle, amb diferents guions i formats, es representa des de l'any 2004 i ha esdevingut un referent en els actes culturals i reivindicatius que envolten la Diada a la Catalunya Central.

Aquest acte està emmarcat dins del Aplec de Cardona, organitzat per l'Associació Cultural 18 de setembre. Prèviament, els assistents a la representació estan citats a davant de l'Oficina de Turisme (20:15 hores), d'on surt la comitiva que puja fins al castell enmig d'escenes de recreació del setge de 1711.

Cardona va ser un dels indrets més importants dels Països Catalans durant la Guerra de Successió (1705-1715): guerra que va significar l’ocupació de Catalunya per les tropes francoespanyoles i la desaparició de totes les institucions catalanes. El seu castell va esdevenir un dels focus més destacats de la resistència catalana i es va convertir en el darrer baluard de les llibertats de Catalunya, ja que no va capitular fins el 18 de setembre de 1714. L’Aplec de Cardona té com a objectius principals commemorar, recordar i divulgar els fets històrics succeïts a Cardona durant la Guerra de Successió, així com reivindicar les llibertats perdudes d’aleshores ençà i fomentar la cultura popular catalana.

Podeu comprar les entrades al següent enllaç.

*L'Aplec del 18 de Setembre i la Recreació Històrica està organitzat per l'Associació Cultural 18 de Setembre. Compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cardona i de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural

Recreació històrica (2019)
Recreació històrica (2019)