La Coral Cardonina interpreta el "Poema de Nadal" aquest diumenge a la tarda

Última revisió 30-11-2023 13:31
30/11/2023

Serà aquest diumenge, 3 de desembre, a les 18:30 h a l'església parroquial

Aquest diumenge a la tarda, Cardona acollirà una recreació multidisciplinar del Poema de Nadal de Josep M. de Sagarra dins el marc de la 64è Tradicional Concert impulsat per la Coral Cardonina.

No és la primera vegada que el cor cardoní aborda l’emblemàtic text del literat català, l’any 2018 ja en van fer una audició fragmentaria alternant text i música a la capella de l’Hospital Sant Jaume de la vila ducal. En aquesta ocasió, però, la interpretació serà més ambiciosa, amb la participació d’una rapsoda, la interpretació d’una vintena de nadales i la projecció de mig centenar d’imatges pictòriques de grans artistes universals inspirades en els motius nadalencs glossats al poema.

L’actriu cardonina Anna Guitart, membre de la companyia teatral El Traspunt i col·laboradora habitual de la Coral Cardonina, serà l’encarregada de recitar el text de Segarra. Els cantaires cardonins intercalaran una vintena de cançons nadalenques entre els diferents cants i estrofes del poema. Entre les peces, podran escoltar-se nadales clàssiques d’arreu d’Europa, així com també de diferents punts d’Espanya, malgrat que el gruix de cançons seran tradicionals catalanes i d’autors comarcals. Alhora, mentre s’escoltin els versos i les músiques, es projectaran obres plàstiques de diferents col·leccions museogràfiques europees, entre les quals el Prado i el MNAC, totes elles inspirades en nativitats i motius nadalencs com els que apareixen evocats en les cançons i el poema.

Aquesta audició donarà cos al Tradicional Concert - Memorial Josep M. Casafont que tindrà lloc a l’església parroquial de Cardona, diumenge 3 de desembre, a les 18:30h. El preu de les localitats serà de 10€ i podran adquirir-se mitja hora abans de l’inici a les mateixes taquilles habilitades a l’entrada del temple.