Agents públics i privats del Solsonès i Cardona intercanvien experiències de desenvolupament local amb la Marina Alta

Última revisió 01-10-2021 11:41
25/09/2021

Representants d’empreses i entitats del Solsonès i Cardona, coordinats per l’Agència de Desenvolupament Local (Adlsolcar), han participat els últims dies en unes jornades d’intercanvi d’experiències i coneixements sobre desenvolupament econòmic local amb municipis de la Marina Alta

Una comitiva formada per una trentena d’empresaris, botiguers, polítics i tècnics de l’anomenat territori SolCar ha conegut in situ diversos projectes que l’Agència CREAMA, a la Marina Alta (Alacant), desenvolupa en els àmbits de turisme sostenible, comerç, cooperació empresarial i formació professional als municipis de Pego, Calp i Pedreguer. Ha estat mitjançant unes jornades d’intercanvi d’experiències i desenvolupament local organitzades durant tres dies per l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona (Adlsolcar) amb la col·laboració de CREAMA.

Durant l’intercanvi, s’ha parlat del paper de les UBIC i les administracions per reforçar el comerç local; s’ha presentat una campanya de promoció del comerç local que ha tingut força impacte, “El futur el compres ara”, i s’han visitat diversos comerços innovadors a Pego.

Així mateix, a Calp s’han conegut projectes de desenvolupament del territori vinculats a la formació professional, com per exemple la implementació d’un nou cicle formatiu de grau superior de navegació i pesca del litoral per donar resposta a les necessitats de relleu generacional del sector pesquer, afavorint així la generació d’activitat econòmica i la creació d’ocupació a la zona.

Promoció del producte local

Al municipi de Pedreguer, s’ha parlat de la importància de la participació de les empreses locals i la cooperació com a elements clau per al desenvolupament del territori. En aquest sentit, s’ha conegut el projecte “Xarxa agrícola”, vinculat al sector agroalimentari, a través del qual la cooperació entre els productors agrícoles de la Marina Alta i l’empresa de supermercats MasyMas han permès introduir i donar sortida al producte local. També el president executiu i fundador de l’empresa Rolser ha explicat la creació del polígon industrial de Pedreguer, que va néixer a instàncies del sector privat, i com l’empresa és una part activa en el desenvolupament del territori a través de les polítiques de recursos humans i de responsabilitat social corporativa. Com a cloenda de les jornades, la comitiva de l’àmbit Solsonès-Cardona ha visitat la cadena de supermercats MasyMas i l’empresa Rolser.

 

Abans d’arribar a la Marina Alta, també es va fer una parada a Deltebre, on tècnics de l’agència de desenvolupament local Baix Ebre Avant van explicar estratègies de desenvolupament local  vinculades al turisme sostenible.

En aquesta iniciativa organitzada per l’Adlsolcar hi han participat els ajuntaments de Solsona i Cardona, el Consell Comarcal del Solsonès, Empresaris per al Solsonès, l’Associació d’Empresaris de Cardona, les UBIC de Solsona i Cardona, el Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central (Leader), el Gremi d’Hostaleria del Solsonès, Territori de Masies, Turisme Rural Associació del Solsonès, La Menestrala, l’Institut Francesc Ribalta i l’Escola Arrels de Solsona. És una acció subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc dels programes de suport al desenvolupament local.

 

 

 

Imatge
Imatge