"Cardona amb nom de dona", la programació especial per commemorar el Dia Internacional de les Dones

Última revisió 01-03-2023 13:15
01/03/2023

L’Ajuntament, amb les associacions feministes de Cardona, presenten la programació especial per commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones

L’Ajuntament de Cardona, conjuntament amb l’Associació de Dones de Cardona (ADC) i el Col·lectiu de Dones Feministes de Cardona Les Magalles, organitzen diverses activitats per commemorar el Dia Internacional de les Dones, que se celebra el proper dimecres, 8 de març.

La programació engegarà aquest cap de setmana amb una obra de teatre, Play Off, a càrrec d’El Traspunt, i que s’allargarà també els dies 11 i 12 de març. L’obra, original de Marta Buchaca i dirigida per Elena Pelegrín, és una tragicomèdia on es reflexiona sobre el paper de la dona i de l’esport femení en una societat on encara predomina el masclisme. Està protagonitzada per set dones, un camp de futbol i el partit més important de les seves vides. Les entrades ja estan a la venda al següent enllaç.

La setmana del 8-M començarà amb força amb un espectacle, dimarts 7, a l’Auditori Valentí Fuster, a càrrec de la Companyia La Pantomima, adreçat als alumnes de Primària dels centres educatius. Per altra banda, el Centre Cívic acollirà, a les 15:30 h, una xerrada a càrrec de la psicòloga del CAP Cardona, Carme Espelt, i sota el títol “Del micromasclisme a l’empoderament”.

El mateix dia 8 de març, a les 12 hores, es farà la lectura del manifest davant de l’Ajuntament. Divendres 10, a les sis de la tarda, el Casal Cívic acollirà una xerrada sobre el paper de la dona en la música clàssica, a càrrec de la violoncel·lista i directora d’orquestra cardonina  Noemí Pasquina, i amb l’actuació de l’Escola Municipal de Música – Musicant. L’acte comptarà amb un berenar per als assistents.

D’altra banda, dissabte 11 al migdia la Biblioteca Marc de Cardona acollirà l’hora del conte per la igualtat a càrrec de Tieta Mon. Finalment, diumenge 12 al migdia, a la Fira de Dalt s’hi farà una taula rodona sobre “Les dones i les cures a Cardona”, amb l’actuació del “Cor jove i adult de Musicant”, que organitza el col·lectiu feminista “Les Magalles”.

 Taller educatiu

Tanmateix, durant el mes de març està previst fer un taller sobre la pressió estètica i autoestima corporal, a càrrec de Mousiké, adreçat a l’alumnat de secundària de la vila.