Teatre: "El Florido Pensil" (11 i 12 de juny - a les 22 h)

Les actrius Teresa Carrasco, Meri Duran, Núria Juberó, M. Rosa Moya i Marta Muixí donen vida a la versió femenina de “El Florido Pensil “, adaptació teatral del llibre d’Andrés Sopena ,  en un espai que forma  part de la història de l'educació cardonina de l’època franquista.

La història en clau d'humor de cinc noies sotmeses a l’absurditat i la brutalitat del sistema educatiu en l’Espanya de la postguerra. Un reflex de la societat i d’una ideologia que domina, i que posa per davant el més profund patriarcat. La carrera professional de les dones era casar-se, tenir fills i dedicar-se plenament a la casa i la família. I en això estaven tots d’acord: la mestra, el capellà, els pares, la professora de gimnàstica...  L'objectiu final era convertir-les en mares abnegades i esposes submises.

"El florido pensil" utilitza l’humor i la ironia per mostrar  l’ensinistrament al que van ser sotmeses les dones. Una educació basada en l’aprenentatge d’uns textos manipulats i orientats cap al règim totalitari i feixista, recolzats per una moral catòlica, i amb el càstig físic sempre present. Una obra que portarà molts record als i les que vàreu créixer en aquella escola, i si no, us farà valorar i apreciar molt més l’educació d'avui en dia.

 

PREUS
Adults: 10€
Menors de 25 anys: 5€
Apunta't***

***Representació que es pot bescanviar amb l’abonament “Apunta't”  per bescanviar l’abonament/s per entrada/es: 

  • Presencialment a l’Oficina de Turisme es podrà bescanviar l’abonament “Apunta't” per entrada/es a la representació teatral escollida, només caldrà portar el número de comanda de la compra de l’abonament/s “Apunta't”
  • Per bescanviar on line l’abonament per entrada/es a la representació teatral caldrà:
  1. accedir al web entrades.cardonaturisme.cat a l’apartat de teatre i esdeveniments
  2. escollir la representació teatral
  3. escollir el dia i hora de la representació teatral
  4. escollir la tarifa, en aquest apartat caldrà escollir la tarifa “Apunta't”
  5. escollir el seient/s ( depenent dels abonaments “Apunta't” que es vulguin bescanviar) i afegir al cistell
  6. escollir finalitza la compra i continuar amb el procés de compra habitual afegint a l’apartat d’observacions el numero de comanda de l’adquisició de l’abonament/s “Apunta't”

 

 

VENDA D'ENTRADES

A la web entrades.cardonaturisme.cat o bé presencialment a l’Oficina de turisme de Cardona dissabtes i diumenges, fins un dia abans de la representació.

El mateix dia de la representació, sempre i quan hagi disponibilitat, es podran adquirir una hora i mitja abans a la recepció del Teatre.

Direcció: Elena Pelegrín
Direcció Musical: Bernat Barat
Adaptació text: Jordi Santasusagna

11/06/2021
Hora inici 22:00
Al pati de les antigues Escoles Escasany
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 31-05-2021 17:44