L'Ajuntament fa entrega de la medalla centenària de la Generalitat a Nicolàs Arriaga i Montero

Última revisió 09-09-2022 09:15
09/09/2022

L’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, i la regidora de Benestar Social, Lluïsa Aliste, li han fet arribar una carta, ram de flors i una reproducció de l’Àliga de Cardona a Nicolàs Arriaga i Montero, a banda de la medalla centenària de la Generalitat de Catalunya, un reconeixement promogut pel Departament de Drets Socials per commemorar els 100 anys de cadascuna de les persones, amb el seu nom i la data del centenari.

Biografia de Nicolàs Arriaga Montero

Nascut a Abenójar (Ciudad Real), el dia 10 de setembre de 1922, és el gran de tres germans. Als 17 anys va estar molt greu de salut, va patir les febres de malta. Va passar  16 mesos enllitat i va haver de tornar a aprendre a caminar.

 Es va casar el 1949 amb l’Andrea, ell tenia 27 anys i ella 21. Van tenir cinc fills. La seva vida de parella va durar 62 anys. Va treballar durant molts anys amb bestiar i al camp, que era la seva passió. La seva filla el defineix com una persona molt treballadora i activa.

Arriaga va venir a viure a Cardona ara fa set anys amb la seva filla Candela i el seu gendre. Ja feia tres anys que havia perdut la seva muller i ell no podia viure sol. En arribar, va fer molts amics al poble, es va adaptar molt bé. Cada dia anava a la Fira a veure el grup de companys. La seva filla el defineix com un “cocinillas”.

Ha estat un pare sempre molt pendent de la família, molt paternal.  La Carmela també ens diu que, de jove, era “força autoritari”, però a mesura que s’ha anat fent gran, s’ha tornat més dolç i està gaudint molt de la companyia del pare, està molt contenta de poder-lo cuidar, ja que ella va venir a Catalunya de molt joveneta.