Cardona acull, aquest cap de setmana, el 26è Aplec de Cardona

Última revisió 14-09-2023 19:09
14/09/2023

La Recreació Històrica sobre la resistència de la vila es farà, en versió reduïda, dissabte 16 de setembre amb el recorregut habitual des de la plaça del Mercat fins a la Col·legiata del Castell

Aquest cap de setmana, 15, 16 i 17 de setembre, Cardona acollirà diverses activitats en el marc de l'Aplec de Cardona, organitzat per l'Associació Cultural 18 de setembre. 

Divendres a la nit, a les 23:00 h, hi haurà una sessió de Funky House a càrrec de Dani Vàzquez i C de la R. Ja dissabte, 16 de setembre, hi haurà una xerrada a càrrec d'Anna Arqué, que organitza l'ANC de Cardona i que continuarà amb una arrossada popular i sobretaula amb quinto amenitzat per Alguer Vendrell. De cara a la tarda de dissabte, hi haurà una actuació dels Geganters i Grallers de Cardona (18:00 h) i un espectacle antifeixista, "L'oblit és la pitjor de les condemnes" (19:00 h).

A les 20:15 h, des de la plaça Mercat, es farà la Recreació Històrica del Setge al Castell de Cardona, amb el recorregut habitual, i acabarà a la Col·legiata del Castell amb una representació més reduïda de l'espectacle teatral "Viurem lliures o morirem", a càrrec de la companyia de teatre El Traspunt. Es tracta d'una combinació de teatre, música en directe i vídeo per narrar els fets de la Guerra de Successió a Cardona: el setge de 1711 i la capitulació el 18 de setembre de 1714. El text és de Jordi Santasusagna i la música de Xavier Ventosa.

L'espectacle, amb diferents guions i formats, es representa des de l'any 2004 i ha esdevingut un referent en els actes culturals i reivindicatius que envolten la Diada a la Catalunya Central.

La nit de dissabte continuarà amb una entrepenada popular i concert a càrrec de Les Absentes, The Paxanguers i PD Vicenç. 

Diumenge 17 de setembre, a les 8:30 h hi haurà una caminada històrica i, finalment, dilluns 18 es farà l'ofrena floral i lectura del manifest del 18 de setembre amb el Ball de l'Àliga de Cardona i l'interpretació del Cant dels Segadors a càrrec de la Banda de Música de Cardona.