Presentació del sector La Cort II de Cardona al món empresarial del Bages

Última revisió 08-03-2024 11:31
19/01/2024

L’INCASÒL iniciarà a finals de mes la comercialització de set parcel·les d’aquest sector d’activitat econòmica i una de l’Ajuntament

L’Ajuntament de Cardona ha acollit, aquest matí, l’acte conjunt amb l’Incasòl de comercialització de les parcel·les del nou polígon industrial La Cort II. L’Institut Català del Sòl (Incasòl) convocarà, a finals de gener, la concurrència d’ofertes de les set parcel·les en comercialització del sector d’activitat econòmica La Cort II de Cardona. Així mateix, l’Ajuntament també posa a la venda una de les parcel·les de les que disposa.

La directora de l’INCASÒL, Maria Sisternas, i l’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, han presentat aquest matí, als empresaris i promotors del Bages la campanya d’inici de la comercialització d’aquest sector que suposarà un fort impuls econòmic pel territori.

L’INCASÒL posa en venda un total de set parcel·les, totes elles per a indústria aïllada amb superfícies variades que oscil·len entre els 13.132 m2 de sòl de la més gran i els 3.958 m2 de sòl de la més petita. Les parcel·les disposaran de tots els serveis. Els usos permesos són l’industrial, magatzem, centres logístics, tallers reparacions i estacions de servei.

Col·laboració de les institucions i el món empresarial

L’execució d’aquest polígon ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Cardona, l’INCASÒL i diferents empresaris de la zona que s’han implicat en el projecte des de l’inici, amb l’adquisició dels terrenys que amplien el polígon existent La Cort, promogut pel mateix Incasòl i exhaurit. Així, més del 58% del les parcel·les son propietat de l’Ajuntament i de part de les empreses que s’hi instal·laran: Semen Cardona SL, Excavacions Cots Codina SL, Jogasan Inversiones SL, Estaciones de Servicio Vilalta SA i Aira Robòtics SL.

El sector La Cort II és actualment en obres d’urbanització que es preveu finalitzin el proper mes de setembre. La urbanització ha aprofitat els accessos existents a la zona industrial i ha millorat la incorporació a la carretera C-55 amb la construcció d’una nova rotonda.

El seu desenvolupament facilitarà la consolidació i ampliació d’un teixit econòmic lligat al territori i diversificarà l’activitat, històricament molt centrada en la mineria. Les persones o empreses interessades poden contactar a través de roser.valverde@adlsolcar.cat i al web incasolsolars.cat

L'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, ha destacat la col·laboració publicoprivada per fer possible el desenvolupament d'aquest nou sector industrial i, especialment, la implicació d'administracions públiques com l'Incasòl per la cooperació. Estruch també ha remarcat que "aquesta és la legislatura del desenvolupament industrial i l'habitatge per Cardona" i assegura que l'equip de govern local està treballant per crear i generar les condicions necessàries per "viure i treballar al municipi i territori", i aquest projecte conjunt n’és un exemple.

Per la seva banda, la directora de l'Institut Català del Sòl (Incasòl), Maria Sisternas, ha remarcat “la voluntat de distribuir l’activitat econòmica arreu del país" i que el desenvolupament d'aquest nou polígon a Cardona “suposa una gran fita per descentralitzar les oportunitats de creixement socioeconòmic al territori.”