Mesuraments del projecte de salut Healthy Communities als centres educatius de Cardona

Última revisió 01-12-2021 11:01
01/12/2021

Durant el mes de novembre s'han realitzat mesuraments de salut a 140 alumnes dels centres educatius cardonins

La primera setmana de novembre es van iniciar els mesuraments dels indicadors de salut als participants de la franja d’edat més jove de l’estudi científic, de 12 a 17 anys. Aquests joves també van ser escollits a través del cens poblacional de Cardona i Sallent mitjançant el sorteig aleatoritzat, però a diferència de la franja d’edat adulta, en aquest cas, es va utilitzar l’enviament d’una circular informativa a través dels propis centres educatius per informar-los que havien estat seleccionats. Per acceptar la participació en l’estudi científic, els tutors legals de cada menor havien de retornar aquest document firmat com autorització.

D’altra banda, per garantir el bon transcurs del projecte, l’equip de Healthy Communities es va traslladar als centres educatius per realitzar les proves i els qüestionaris d’hàbits saludables. Durant les tres primeres setmanes de novembre van ser als centres educatius de Cardona, l’IES Sant Ramon i l’Escola Vedruna, on es van mesurar un total de 140 alumnes.

Pel que fa, els seleccionats i seleccionades d’aquesta franja d’edat que cursin l’Educació Secundària o el Batxillerat a centres educatius de fora de Cardona , se’ls contactarà i podran mesurar-se acudint als punts de mesuraments habituals, el Centre Cívic de Cardona.

En què consisteixen els mesuraments de salut de Healthy Communities? 

En aquesta primera etapa del projecte, a les persones escollides —tant de Cardona com de Sallent— se’ls prenen mesures de pes, estatura, perímetre de la cintura, pressió arterial, colesterol, triglicèrids, glucosa en sang, força muscular. I se’ls fa un qüestionari d’hàbits d’alimentació, activitat física, consum de tabac i nivell d’estrès. Després dels mesuraments, cada participant rebrà un informe de salut i recomanacions per a millorar-la. També es farà un seguiment mèdic durant tot el projecte que permetrà als participants conèixer més el seu cos i la seva salut.

Proper enviament de cartes

Fins ara, s’ha fet el primer enviament de cartes a la població de Cardona i Sallent per informar als possibles participants. Així doncs, fins al moment s’ha comunicat a una tercera part dels seleccionats i seleccionades. Tot i així, encara queden dues tandes més d’enviaments. La següent tindrà lloc ara principis de desembre i l’última a principis de febrer.

Primer grup d’intervenció

Paral·lelament, amb les persones participants en l’estudi científic de la població intervenció, que ja hagin estat mesurades es crearan els primers grups d’intervenció que iniciaran els tallers presencials i online durant el mes de gener de 2022.

Què has de fer si reps la carta en els pròxims dies?

Segueix les instruccions que t’indica en el document. En el cas que accedeixis a participar, has de trucar al telèfon d’atenció que t’apareix a la carta o enviar un correu a hc2030@fundacionshe.org. Tot seguit, et confirmaran que estàs dins del projecte i gestionaran la teva cita pels mesuraments de salut al Centre Cívic de Cardona o al Viver d’Empreses de Sallent.

Des de la Fundació, conviden a tots els seleccionats i seleccionades a unir-se al projecte per millorar la seva salut, la dels seus i la de tota la comunitat, fent de Healthy Communities, un projecte de salut de referència al món sencer.