L'Ajuntament inicia, a partir de dilluns, una segona edició per decidir 35.000 euros dels pressupostos del 2024

Última revisió 15-09-2023 10:12
15/09/2023

El tret de sortida al procés el donarà el proper 18 de setembre, i fins el 6 d’octubre, amb la presentació de propostes online i presencialment

Durant els propers mesos, l’Ajuntament de Cardona inicia una segona edició d’un procés obert a tota la ciutadania per tal d’involucrar els cardonins i cardonines en l’elaboració d’una part de les finances municipals, donant la possibilitat de presentar propostes i accions de millora de la vila i que passaran per un filtratge tècnic per estudiar-ne la seva viabilitat tècnica i econòmica per acabar-les sotmetent a votació ciutadana.

El tret de sortida al procés el donarà el proper dilluns, 18 de setembre, i fins el 6 d’octubre, amb la presentació de propostes. Es podrà fer a través del web habilitat, on a més hi trobareu tota la informació: participa.cardona.cat o presencialment a l’Ajuntament de Cardona (Plaça de la Fira, 1), de dilluns a divendres de 9h a 14h, a una urna que s’habilitarà durant aquest període.

Qui pot presentar propostes?

Totes les persones empadronades a Cardona o entitats i associacions amb seu social al municipi.

Com han de ser les propostes?

Podeu fer qualsevol proposta en matèria d’inversió que considereu necessària pel municipi. Les inversions són tot allò que es pot construir i adquirir i que és perdurable en el temps. És molt important, en aquest punt, que les propostes presentades siguin concretes, de manera que no es tindran en compte aquelles que siguin genèriques.

Següents fases

• del 6 d'octubre al 10 de novembre - Validació tècnica de les propostes rebudes.

• del 20 de novembre al 4 de desembre - Votació final. Es podrà votar en línia o de forma física totes les persones a partir de 16 anys empadronades al municipi.

• any 2024 - Execució de les propostes guanyadores.

 

Així, Cardona consolida el procés participatiu per decidir una part d’inversió dels pressupostos municipals, un exercici d’aprofundiment democràtic que permetrà, als cardonins i cardonines, decidir de forma directa el destí de 35.000€ d’inversió del pressupost municipal de l’any vinent.