L'Ajuntament de Cardona s'acull als fons europeus per enllestir el canvi de l'enllumenat públic i apostar per l'eficiència energètica

Última revisió 03-12-2021 09:33
02/12/2021

El ple municipal aprova la sol·licitud de subvencions del Next Generation per a projectes relacionats amb l’eficiència energètica a la vila

L'Ajuntament de Cardona va celebrar, dimarts al vespre, el ple municipal. La sessió extraordinària es va celebrar de manera presencial al saló de plens del consistori.

Maria Camps i Fernández va prendre possessió, en el primer punt de l’ordre del dia, com a nova regidora de l’Ajuntament de Cardona pel grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). Camps substitueix, així, a Josep Malagarriga i Auguets (ERC) que va renunciar a l’acta de regidor, el passat mes d’octubre, per motius personals i professionals.

Camps assumeix les regidories de Participació Ciutadana, Ocupació i Formació, Igualtat i, de manera conjunta amb el Tinent d’Alcaldia Joan Hernández, s’encarregarà també de La Coromina.

Modificació del POUM

Seguint l’ordre del dia, es va aprovar provisionalment la modificació puntual del Planejament Urbanístic (POUM) de Cardona per recollir la nova proposta del Polígon Industrial La Cort II, un pas previ a l’aprovació definitiva per la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Catalunya Central.

En paral·lel, s’està redactant el projecte d’urbanització i el projecte de reparcel·lació, necessari per la correcta execució del nou polígon. Aquest punt va quedar aprovat amb el vot favorable de tots tres grups municipals (ERC, PSC i Junts per Cardona).

L’Ajuntament s’acull a un programa de subvencions dels fons europeus per l’eficiència energètica al municipi

L’Ajuntament de Cardona, amb l’aprovació per unanimitat de tots els grups municipals, s’acull a un programa de subvencions dels fons europeus “Next Generation” per a municipis de menys de 5.000 habitants per sol·licitar ajuts per finalitzar el canvi de l’enllumenat públic al municipi.

Amb tot, l’Ajuntament de Cardona haurà invertit més d’un milió d’euros en el projecte de renovació i millora de l’eficiència de l’enllumenat públic al municipi, un dels grans projectes de la legislatura que comportarà un important estalvi energètic.

Actualment, s’està desenvolupant el projecte integral amb el canvi de la majoria de l’enllumenat públic, excepte dels nuclis històrics de Cardona i de la Coromina, que properament es licitaran.

Per finalitzar el projecte de canvi enllumenat públic es sol·liciten 556.000 euros per acabar de canviar l’enllumenat a les zones de Carretera de la Mina, amb una important obra civil degut al soterrament de la línia, la Urbanització La Torre Groga, El Pont del Diable, les Colònies Arquers, així com per la telegestió de tot l’enllumenat.