Com està Cardona davant la sisena onada de la pandèmia?

Última revisió 24-12-2021 02:30
24/12/2021

Ajuntament i CAP de Cardona demanen extremar les precaucions a les portes de les festes de Nadal i davant un augment dels contagis, tot i ser lleus

A les portes de les festes nadalenques, la sisena onada de la pandèmia s’ha instal•lat arreu del país amb la nova variant Òmicron, que segons les darreres dades es tractaria d’una variant més contagiosa però menys greu. 


Per prevenir i aturar els contagis, que s’han accelerat i augmentat fins a un 70% respecte la setmana anterior, la Generalitat de Catalunya ha decretat un seguit de mesures com ara la limitació de trobades a un màxim de 10 persones, el tancament de l’oci nocturn o la reducció de l’aforament al 70% en teatres, cinemes i altres activitats culturals, comerços, gimnasos i competicions esportives. 


Les mesures, que entraran en vigor a partir d’aquesta mitjanit, també preveuen el toc de queda nocturn (d’una a sis de la matinada) i que afectarà un centenar de municipis catalans, els de més de 10.000 habitants amb una incidència de més de 250 casos per cada 100.000 habitants. Aquesta darrera mesura no afectarà Cardona. 


Des del CAP Cardona s’informa que no s’ha hagut de desprogramar cap visita prevista, malgrat els darrers dies s’han incrementat les consultes i un alt nombre de trucades que provoca una saturació. 
Tanmateix, sí que s’aconsella que si una visita o consulta és urgent s’ajorni per passades les festes de Nadal. El CAP també demana a la població de fer, sempre que sigui possible, les consultes a través del Canal Salut i evitar, així, la presencialitat.


La vacuna, un clar aliat per fer front a la Covid
Segons fonts consultades al CAP Cardona, el percentatge de vacunació a Cardona és dels més alts de la Catalunya Central, tant pel que fa a la Covid com a la grip. Aquest fet està ajudant, diuen, “a frenar el ritme de contagis al municipi.” Actualment hi ha una desena de casos positius, tots ells controlats i amb simptomatologia lleu.


En els propers dies s’aniran anunciant els trams de vacunació que s’obren des del Departament de Salut per agafar cita per la vacunació de les terceres dosis de la vacuna. Aquelles persones que estiguin vacunades d’AstraZeneca o Janssen, poden demanar cita al web https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat/