Aquest any 2023 s'han creat una vintena d'empreses noves en el territori "Solcar" amb el suport del Punt Empresa

Última revisió 18-12-2023 10:04
18/12/2023

Fins aquest mes de novembre i durant aquest any 2023 han passat pel servei 70 persones amb idees de nous projectes i 19 empreses s’han creat de nou

Un dels serveis del Punt Empresa és l’acompanyament i l’orientació a les persones amb una idea de negoci a desenvolupar en el territori Solsonès-Cardona. Fins aquest mes de novembre i durant aquest any 2023 han passat pel servei 70 persones amb idees de nous projectes i 19 empreses s’han creat de nou. La majoria d’aquestes empreses són del sector serveis (disseny gràfic, comunicació i màrqueting, serveis personals, comerços...), liderats en un 47% per dones i el 53% per homes. La majoria s’han beneficiat també dels ajuts que l’ajuntament de Solsona ofereix a les noves activitats del municipi.

Des del Punt Empresa es dona suport a totes les persones que volen dur a terme una activitat empresarial

Paral·lelament des del Punt Empresa es gestiona el programa Reempresa, programa que té com a objectiu evitar el tancament d’empreses en funcionament que per diversos motius es volen cedir. El programa inclou empreses de diferents sectors com el comerç, hostaleria, tallers o llicències de taxi, per exemple. Durant aquest any 2023 s’han mostrat interessades en el programa 10 empreses. D’aquestes, dues s’han traspassat amb èxit i una ha hagut de tancar per manca de relleu.

Actualment hi ha publicats al web de Reempresa 5 anuncis d’empreses del Solsonès que es volen cedir i 2 del municipi de Cardona. Aquest servei augmenta les possibilitats de trobar una persona reemprenedora, ja que hi ha unes 10.000 persones a tot Catalunya interessades en reemprendre negocis donades d’alta a la plataforma. Cal ser conscients, però, que hi ha una sèrie d’ítems a valorar abans de seguir amb una activitat en funcionament. Des del Punt Empresa t’oferim assessorament tant a les persones que volen vendre la seva empresa (cedents), així com a les persones reemprenedores disposades a donar-hi continuïtat.

L’objectiu del programa Reempresa és evitar el tancament d’empreses, facilitant la seva transmissió

L’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, a través dels Punts d’Atenció Globalleida Solsonès (ubicat al Consell Comarcal del Solsonès) és punt oficial del programa Reempresa, un servei gratuït. Hi podeu contactar a puntempresa@adlsolcar.cat

Aquest servei d’acompanyament i suport a les persones emprenedores té el suport del Departament d’Empresa i Treball.