Pregoner institucional de FM

Biografia: Josep Maria Vilajosana i Rubio

 

Cardona, abril de 1962

Doctor en Dret i Catedràtic de Filosofia del Dret a la Universitat Pompeu Fabra, de la qual ha estat vicerector i degà de la Facultat de Dret.

Autor de nombroses publicacions acadèmiques nacionals i internacionals, entre elles una quinzena de llibres, en català (per exemple, L'obediència de les lleis; Vida i pensament de Ramon Martí d'Eixalà), en castellà (com ara, Identificación y justificación del Derecho; El derecho en acción; Las razones de la pena) i en anglès (Legal Conventionalism).

Fou durant sis anys magistrat suplent de l'Audiència Provincial en matèria penal. Com a curiositat, hom pot destacar que va formar part del Tribunal que va dictar la primera sentència escrita completament en català.

Ha estat un dels fundadors i coordinador del Col·lectiu Praga, que ha contribuït a elaborar la justificació jurídica de l'anomenat dret a decidir. L'any 2020 va ser nomenat pel Departament de Justícia membre del comitè que havia de vetllar pels drets fonamentals en moments de crisis com la provocada per la COVID-19.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 01-09-2021 13:09