L'Ajuntament de Cardona i les comissions de festes acorden tirar endavant la Festa Major 2021

Última revisió 13-09-2021 07:51
06/08/2021

El consistori planteja tirar endavant amb la festa de la vila, que tindrà lloc del 10 al 14 de setembre, amb totes les mesures sanitàries vigents i subjecte a l’evolució pandèmica

Després que el passat any 2020 la Festa Major de Cardona tingués un format atípic, reduït i amb actes molt diferents dels habituals, l’Ajuntament de Cardona impulsa la Festa Major d’enguany amb un format que s’acosti “al més normal possible dins del context pandèmic” i amb l’estricte compliment de les mesures sanitàries per als assistents.

A dia d’avui, la Festa Major de Cardona tindrà lloc amb els seus actes tradicionals de cultura popular i més simbòlics. A partir del proper dilluns, 9 d’agost, també es començarà a muntar la plaça de bous per tal de realitzar el Corre de bou i altres actes propis de la festa.

Tots els actes que es realitzaran estaran adaptats al funcionament que obliga la pandèmia del coronavirus, amb un sistema de reserva prèvia en aquells actes amb previsió de major assistència, aforaments limitats i seients preassignats. En alguns casos hi haurà venda d’entrades amb preus populars.

La programació es detallarà a finals d’agost

Tot i que es detallarà la programació de la Festa Major a finals del mes d’agost, la previsió a dia d’avui, i sempre sotmesa a l’evolució de la pandèmia i els possibles canvis que pugui provocar, és que es puguin celebrar els actes principals de cultura popular local, com els concerts, el Corre de bou, el Ball de l’Àliga, el ball de bastons així com activitats infantils i per a tots els públics.

Tots els actes hauran d’acabar, d’acord amb la normativa, a les 00:30 h. La programació compta amb una oferta per a tots els públics: tallers i activitats infantils, concerts per al jovent, per a un públic més familiar i de gent gran.

D’aquesta manera, hi haurà un control d’accés a la plaça de bous i limitació d’aforament a baix a la plaça. En les properes setmanes es detallarà tota la informació relativa a la venda d’entrades i reserves prèvies en cada cas, així com de la resta de programació que es podrà consultar al web municipal www.cardona.cat i a través de les xarxes oficials de l’ajuntament.

L’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, destaca que l’Ajuntament aposta per “celebrar la Festa Major malgrat la situació pandèmica i tenint cura de totes les mesures sanitàries, combinant la cultura i el sentiment local de la Festa amb la seguretat.”  Estruch afegeix que “després d’un any i mig molt complicat, i tot i sabent que és una aposta provisional, cal tornar lentament a la normalitat.” L’alcalde fa un especial agraïment a la col·laboració dels membres de la Comissió de Festa Major i de Bous per la seva implicació en una organització segura i adaptada a la realitat actual.

Imatge d'arxiu de la Festa Major 2020
Imatge d'arxiu de la Festa Major 2020