El ple municipal aprova una bonificació del 25% de l'IBI als habitatges que es posin a la borsa de lloguer local

Última revisió 07-03-2023 13:36
07/03/2023

El consistori va aprovar, dijous passat, la concessió de subvencions per al pagament de l’IBI en immobles adscrits a la borsa de lloguer local

El ple municipal de l'Ajuntament de Cardona, en la seva sessió ordinària del mes de març, es va reunir el passat dijous per portar a debat i votació algunes qüestions, d'acord amb l'ordre del dia, i a l'activitat de control dels grups municipals.

Seguint l’ordre del dia, va quedar aprovada una modificació puntual al Pla d’Ordenament Urbanístic Municipal (POUM) relatiu a la Colònia dels Arquers, així com el mapa de capacitat acústica del municipi amb rang de reglament.

Bonificació de l’IBI

Els grups municipals van aprovar les bases per a la bonificació del 25% de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) a aquells habitatges adscrits a la borsa de lloguer local. En els propers dies, es publicaran les bases al web municipal.

La sessió, oberta a tothom, va donar el tret de sortida a la participació ciutadana als plens municipals ordinaris (que se celebren el primer dijous cada dos mesos). La pregunta formulada en aquest primer ple participatiu va ser sobre les mesures per reactivar la feina a Cardona.

Torn de precs i preguntes

El grup de Junts per Cardona, de la mà del portaveu, Joan Jané, van interessar-se per l’estat d’una ciutadana atacada per un gos al municipi i va demanar per la responsabilitat que assumirà l’Ajuntament i les mesures que es prendran perquè no es torni a repetir. En aquest sentit, la regidora de Medi Ambient, Anna Maria Sala, va informar que es va reunir amb la part afectada per coordinar una solució i que el gos s’ha traslladat a un recinte fora de Cardona per animals abandonats.

En el seu torn, el portaveu del grup socialista, Ferran Verdejo, va preguntar per la posada en marxa de la transmissió dels plens municipals a través d’internet, a qui l’alcalde va respondre que s’hi està treballant per la posada en marxa i també amb el Cine Amateur Cardoní per tal que en els propers mesos estigui a punt. Verdejo també va demanar pel nivell d’ocupació dels allotjaments tutelats.