Festa Major de Cardona

Tres-cents trenta-un anys plens d’història, en els decurs dels quals la vila de Cardona adoptà la celebració de la Mare de Déu del Patrocini com la seva festa major, amb un programa d’actes que s’ha enriquit i transformat, any rere any, dècada rere dècada i segle rere segle, sempre en funció dels temps i les seves circumstàncies. Un programa, el de la Festa Major de Cardona que, en la seva doble vessant religiosa i cívica, inclou actes i esdeveniments de tradició centenària. Així, dins les festes religioses, no podem oblidar el trilleig de campanes i la cercavila posterior, el trasllat i processó de la Mare de Déu Petita amb el Ball de Bastons, els oficis i la processó solemnes.

La Festa Major, però, no es redueix només als oficis, sermons i processons de la parròquia. La festa es complementa amb les celebracions cíviques de la població, centrades primer en les juguesques amb els braus i les ballades a la Fira, per enriquir-se després amb una munió d’actes que van des de les confrontacions esportives fins al teatre i el cinema en els darrers temps.

L’element, però, que capitalitzà aquestes festes cíviques ha estat i és el corre de bou i la seva plaça a la Fira, amb la presidència de l’Ajuntament com a rerefons. De fet, la plaça, amb la seva sorra, olors i colors, és l’element més representatiu d’aquestes festes i al seu entorn giravolta tota la festa.

Imatges

Documents adjunts

Última revisió 2019-07-10 12:32:09