La Recreació Històrica sobre la resistència de Cardona torna, un any més, el 16 i 17 de setembre

Última revisió 08-09-2022 11:13
08/09/2022

Les entrades ja estan disponibles a la web de Cardona Turisme i presencialment a l'Oficina de Turisme

Els propers 16 i 17 de setembre tindrà lloc a la Col·legiata de Sant Vicenç del Castell de Cardona, la representació de l'espectacle teatral "Viurem lliures o morirem", a càrrec de la companyia de teatre El Traspunt i de l'Orquestra 18 de Setembre. Es tracta d'una combinació de teatre, música en directe i vídeo per narrar els fets de la Guerra de Successió a Cardona: el setge de 1711 i la capitulació el 18 de setembre de 1714. El text és de Jordi Santasusagna i la música de Xavier Ventosa.

L'espectacle, amb diferents guions i formats, es representa des de l'any 2004 i ha esdevingut un referent en els actes culturals i reivindicatius que envolten la Diada a la Catalunya Central.

Aquest acte està emmarcat dins del Aplec de Cardona, organitzat per l'Associació Cultural 18 de setembre. Prèviament, els assistents a la representació estan citats a la Plaça del Mercat des d’on surt la comitiva que puja fins al castell enmig d'escenes de recreació del setge de 1711.

Cardona va ser un dels indrets més importants dels Països Catalans durant la Guerra de Successió (1705-1715): guerra que va significar l’ocupació de Catalunya per les tropes francoespanyoles i la desaparició de totes les institucions catalanes. El seu castell va esdevenir un dels focus més destacats de la resistència catalana i es va convertir en el darrer baluard de les llibertats de Catalunya, ja que no va capitular fins el 18 de setembre de 1714. L’Aplec de Cardona té com a objectius principals commemorar, recordar i divulgar els fets històrics succeïts a Cardona durant la Guerra de Successió, així com reivindicar les llibertats perdudes d’aleshores ençà i fomentar la cultura popular catalana.

Més informació

-Dies 16 i 17 de setembre

Sortida a 1/4 de 9 del vespre des de plaça del Mercat.
Pujada al castell amb quadres escènics. A la Col·legiata, representació teatral.

El preu de les entrades (majors de 6 anys)* és de 10 €.
*Nens de 6 anys o menys, gratuït (no disposaran de seient).

Venda d’entrades
En línia a http://entrades.cardonaturisme.cat i presencialment a l’Oficina de Turisme de Cardona (situada a l'Avinguda del Rastrillo s/n, a l'entrada de Cardona). Les entrades estan numerades. 
Important: porteu el resguard del pagament i les entrades el dia de la representació. Control d’entrada: previ a la pujada al castell i a l’entrada a la Col·legiata.

www.18desetembre.cat