Salutació de l'alcalde

 

Estimades cardonines i estimats cardonins,

Per a mi és un autèntic honor tornar-me a dirigir a vosaltres a les portes de la nostra festa gran. I fer-ho, un any més, com a alcalde de Cardona. 

Quina alegria i il·lusió presentar-vos el programa d’actes de la nostra Festa Major. Un seguit d’activitats que han estat treballades per les diverses comissions i que combina des dels actes més tradicionals i emblemàtics de la nostra festa fins als més nous, revivint així la varietat de la nostra cultura popular. Actes pensats també per a totes les edats. 

Sense cultura, sense tradicions no hi ha comunitat, no hi ha poble. Les festes ens permeten recordar i viure allò que som, els nostres orígens, rememorar l’orgull de pertànyer a una comunitat més que mil·lenària amb tradicions històriques que han perdurar durant tots els temps i que avui continuen formant part de la nostra vida. Una comunitat plural, diversa i orgullosa. Les festes també són l’espai que ens permet fer pinya, sumar a tothom, sense exclusió, perquè totes i tots som Cardona.

La Festa Major és també el moment que permet retrobar-nos als carrers, a les places, dins i fora de la nostra estimada plaça de bous, i fer-ho amb aquella alegria i emoció que només els cardonins i cardonines sabem. Aquest any, entre d’altres, commemorem fets històrics importants com els 600 anys de l’arribada a Cardona de la nostra Patrona, així com aniversaris d’entitats vinculades a la Festa Major, com la Banda de Música, les Bruixes de Cardona o l’Àliga de Cardona. També destacar els 50 anys de les Caramelles de Pagès. A totes: per molts anys més!

Aquests dies de festa també és moment de compartir opinions, idees i projectes personals i col·lectius. De fer-ho en un ambient distès i amable, amb la família i els amics. De pensar conjuntament en les oportunitats que tenim com a poble; un poble, Cardona, amb un potencial enorme, amb uns recursos patrimonials, culturals, naturals i humans únics, i amb projectes de futur que han de fer il·lusionar-nos i carregar-nos d’energia.

Us demano que aquests dies serveixin per agafar forces, per contagiar-nos d’optimisme i energia per fer avançar Cardona, cadascú des del seu àmbit, des de la seva posició, però entenent que tots i cadascun de nosaltres som imprescindibles per fer una Cardona millor.

El meu agraïment a tothom que fa possible la Festa: treballadors públics, entitats, comissions, colles, equips d’emergències, Policia Local, Brigada Municipal, regidories... A tothom! 

Que comenci la Festa! Visca Cardona i visca la Festa Major!

Bona Festa Major!

 

Ferran Estruch i Torrents
Alcalde-President de Cardona

 

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 24-08-2023 11:56