L'Ajuntament crea l'arbre dels records al cementiri municipal

Última revisió 22-03-2021 13:04
22/03/2021

L'acte d'inauguració va tenir lloc, ahir al migida, al cementiri municipal de Cardona

Cardona compta amb un nou espai destinat a recordar els nadons de mort gestacional o perinatal, l'Arbre dels Records. Ahir al migdia, amb la col·laboració de l'Associació Little Stars, l'Ajuntament va inaugurar aquest espai "en record als nadons que mai van arribar a veure la llum o que van perdre la vida pocs dies després."

L'acte va comptar amb la presència de Jordi Amblàs, cofundador de l'Associació Little Stars, Rosa Gil, llevadora d'Althaia i Mª Elena Xixons, infermera d'Althaia. Per part del consistori, hi van ser presents l'alcalde, Ferran Estruch, i les regidores Roser Montoriol, Anna Maria Sala i Lluïsa Aliste. L'esdeveniment va cloure amb l'actuació de l'Escola Municipal de Música Musicant i el llançament de diversos globus bancs en memòria dels nadons que van morir durant la gestació o poc després de néixer. 

Entre el públic que hi va assistir, en destaquen algunes famílies i testimonis que ho han viscut en primera persona i que afirmaven sentir-se "agraïts" per disposar d'un espai on poder-hi fer el dol, en un tema que encara avui és generalment un tabú. "Un espai simbòlic perquè les famílies en puguin fer un ús personal i se sentin acompanyades", va remarcar la regidora de Salut i Benestar, Lluïsa Aliste.

 

Arbre dels Records a Cardona
Arbre dels Records a Cardona